Robben-hater naar Nederland gehaald door Guardado

Wie kent haar nog? Het Mexicaanse meisje dat een beledigend liedje schreef over Oranje en Arjen Robben na de uitschakeling van haar land op het WK in Brazilië. Ze blijkt momenteel in Nederland te verblijven en haar mening over ons kikkerlandje hebben bijgesteld, zo laat De Telegraaf weten.

‘Verdomme, die Nederlandse klootzakken hebben het WK van ons gestolen met hun valse strafschop’, zong Maria Pinches, zoals zij heet, ruim een jaar geleden na het achtste finaleduel tussen Nederland en Mexico. Nederlands werden verder ‘apen’ genoemd en ook de scheidsrechter kreeg in haar muzikale klaagzang ervan langs. ‘Hij was blind en Robben is een groot acteur.’

Dat meisje werd dus dinsdag van het vliegveld opgehaald door PSV-middenvelder Andrés Guardado. De Mexicaans international is de komende week haar gids in Nederland en heeft Pinches al diverse Hollandse lekkernijen laten proeven, zoals kaas en stroopwafels. Ook was ze dinsdagavond te gast bij het bekerduel tussen PSV en sc Cambuur. En dat blijkt allemaal te maken te hebben met een reclamecampagne van NGSN, een Nederlands bedrijf dat onder meer de Eredivisie uitzendt in Latijns Amerika.

Om de Mexicaanse voetbalfans warm te maken voor de Nederlandse competitie, bedacht het bureau Joe Public een campagne met Pinches. Want als zelfs zij lovend is over de Eredivisie, dan zullen er toch snel meerdere voetballiefhebbers in Mexico gaan volgen die hun tv in het weekend afstemmen op een wedstrijd uit Nederland.

Bekijk hieronder nog eens het filmpje van Pinches.

Praat Mee!