Bosz hangt flinke schorsing boven het hoofd na conflict met Makkelie

Over de bekerwedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse zal nog lang worden nagesproken. De Arnhemmers eindigden het duel, dat pas na verlenging in Almeloos voordeel werd beslist, met acht man en kregen twee strafschoppen tegen. Tot overmaat van ramp werd de wedstrijd ook nog korte tijd stilgelegd door scheidsrechter Danny Makkelie. Vitesse-trainer Peter Bosz wilde niet naar de tribune vertrekken, nadat hij was weggestuurd door Makkelie.

Daarop besloot de arbiter een korte pauze in te lassen, zodat Bosz even kon afkoelen om vervolgens alsnog een plekje in het nieuwe Polman Stadion op te zoeken. Het niet opvolgen van de aanwijzingen van de scheidsrechter kan de 51-jarige coach weleens duur komen te staan. Makkelie heeft na de wedstrijd immers aangegeven dat hij een ‘zwaar’ rapport gaat schrijven over de misdragingen van Bosz.

‘In de eerste helft heeft de vierde official Bosz al aangesproken wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding en heb ik hem gewaarschuwd’, legde Makkelie uit. ‘Daarna maakte hij nog een wegwerpgebaar, maar heb ik hem nog een kans gegeven. Na rust ging hij echter gewoon door en toen heb ik besloten hem weg te sturen’, verklaarde de 32-jarige scheidsrechter tegenover De Telegraaf waarom hij Bosz verzocht het veld te verlaten.

‘Hij vroeg mij waarom hij weg moest, maar wilde niet vertrekken. Na drie keer vragen heb ik gezegd: ‘Als je nu niet weggaat, ga ik weg’. Toen hij nog niet wegging, voelde ik me in mijn autoriteit aangetast en heb ik besloten er even af te gaan. Ik ga hier zeker een zwaar rapport over schrijven’, aldus Makkelie.

Praat Mee!