Pröpper: ‘Als het goed gaat bij PSV, komt Oranje vanzelf weer in beeld’

Davy Pröpper maakte begin juni zijn debuut in het Nederlands elftal. In de oefeninterland tegen de Verenigde Staten gunde toenmalig bondscoach Guus Hiddink de 24-jarige middenvelder als invaller zijn eerste speelminuten in het Oranje-shirt. Onder zijn opvolger Danny Blind zat Pröpper deze maand echter niet bij de selectie van het Nederlands elftal. Daar wil de oud-Vitessenaar zo snel mogelijk verandering in brengen.

‘Natuurlijk heb ik even gekeken naar de definitieve groep, helemaal omdat ik er de laatste keer dus wel bij zat’, laat Pröpper weten aan De PSV Supporter. ‘Ik heb het wel even jammer gevonden dat ik er nu niet bij zat, maar nu maak ik bij een nieuwe club een nieuw begin. Als het hier goed gaat, komt die uitnodiging voor Oranje vanzelf wel weer’, is de overtuiging van de Oranje-international.

Blind gaf tegen IJsland en Turkije op het middenveld de voorkeur aan Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen en Vurnon Anita. Naast Pröpper zat ook Nigel de Jong niet bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal.

Oranje vervolgt over twee weken de EK-kwalificatiecyclus met een uitwedstrijd tegen Kazachstan. Drie dagen later volgt de slotwedstrijd in groep A tegen Tsjechië. In de laatste twee groepswedstrijden moet Nederland hopen op een wonder. Turkije, de directe concurrent voor de derde plek, speelt nog tegen IJsland en Tsjechië en moet daarin ten minste drie punten laten liggen. Als Oranje vervolgens twee keer wint, eindigt het alsnog als derde en kan een ticket voor het EK in Frankrijk alsnog worden bemachtigd via de play-offs.

Praat Mee!