Clasie nog niet beschikbaar voor Southampton

Het Premier League-debuut van Jordy Clasie laat nog even op zich wachten. De middenvelder van Southampton sloot dinsdag weer aan bij de groepstraining en de verwachting was dat hij dit weekend weer bij de wedstrijdselectie zou zitten. Het thuisduel met Swansea City komt echter nog te vroeg voor Clasie.

Volgens Ronald Koeman is de Oranje-international nog niet wedstrijdfit en doet hij zaterdag daarom nog geen beroep op hem. ‘Hij traint gewoon met de andere spelers mee en dat gaat goed. Maar komend weekend is hij nog niet beschikbaar’, verklaart de 52-jarige manager op de website van zijn club. Volgende week zaterdag is Clasie er normaal gesproken weer bij, zo verwacht Koeman. Dan speelt Southampton een uitwedstrijd tegen Chelsea.

De uitblijvende rentree van Clasie is geen goed nieuws voor Danny Blind. De bondscoach van het Nederlands elftal moest de oud-Feyenoorder tijdens de vorige interlandperiode ook al missen en speelde toen met Davy Klaassen (tegen IJsland) en Daley Blind (tegen Turkije) op de nummer zes positie. Dat was geen onverdeeld succes. Gezien het gebrek aan wedstrijdritme is het maar zeer de vraag of Clasie over drie weken al van toegevoegde waarde kan zijn tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober).

Praat Mee!