Vijf spelers zeker van basisplaats Rode Duivels

België bondscoach Marc Wilmots heeft in Het Laatste Nieuws een opvallende toezegging gedaan. De keuzeheer belooft vijf spelers sowieso een basisplaats tijdens het aankomend WK.

Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Axel Witsel, Eden Hazard en Kevin De Bruyne hoeven zich geen zorgen te maken om speeltijd in Brazilië. Het vijftal zal hoe dan ook gaan spelen namens de Rode Duivels.

Voor sterspeler Hazard zal het geen verrassing zijn dat hij op het WK zich kan laten zien op het hoogste podium. ‘Leg Hazard maar druk op, hij zal er zich geen bal van aantrekken’, zegt Wilmots dan ook. ‘Druk glijdt zo van hem af. Hij is een jongen die zo gezond is in het hoofd. Eden voetbalt omdat het plezant is.’

‘Ik zal een voorbeeld geven. Bij de rust in Kroatië staan we 0-2 voor en staan we op 45 minuten van het WK. Hazard komt de kleedkamer binnen en zegt: “We spelen niet”. Ik heb hem daar eventjes bij zijn twee oren gepakt en geantwoord: jij met je spelletjes: lopen en sterven voor de ploeg ga je nu doen’, zegt Wilmots, die kennelijk niet vies is van een mooie anekdote.

‘En Eden weer: ja, maar we voetballen niet. Ik dacht dat ik ging ontploffen en antwoordde: wablief? Niet voetballen, het is 0-2 verdorie. Ce n’est pas een jeu, hein’, aldus Wilmots. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!