El Ghazi volgt voorbeeld Ziyech niet op: ‘Ik kies voor Oranje’

Waar Hakim Ziyech deze week nog de voorkeur gaf aan een interlandloopbaan bij Marokko, heeft Anwar El Ghazi zijn keuze wél laten vallen op een toekomst als speler van het Nederlands elftal. Dat heeft de Nederlander met Marokkaanse roots laten weten op zijn Twitteraccount.

De twintigjarige aanvaller van Ajax zit voor de eerste keer bij de (voorlopige) selectie van het Nederlands elftal en heeft die gelegenheid aangegrepen om zijn keuze bekend te maken. ‘Heel blij met mijn voorselectie voor Oranje! Bij deze heb ik mijn keuze gemaakt. Ik heb er goed over nagedacht en sta er 100% achter’, twitterde El Ghazi even na het middaguur.

Cristiano Ronaldo adviseerde El Ghazi

Op de website van zijn club gaat El Ghazi wat dieper in op de reden achter zijn besluit. ‘Ik heb er goed over nagedacht en ben er al sinds lange tijd over uit. Mijn ouders, mijn familie, mijn persoonlijke trainer en ook Cristiano Ronaldo adviseerden mij. Ik heb alles in mijn keuze meegenomen’, legt de topscorer van de Eredivisie uit.

Dat zelfs Cristiano Ronaldo een stem heeft gehad in de keuze van El Ghazi is vrij opmerkelijk te noemen. ‘Het kwam ter sprake met Ronaldo’, vertelt de Barendrechter, die de Portugese stervoetballer in mei ontmoette in Madrid. ‘Hij vroeg hoe ik er voor stond om voor Nederland te kiezen. Hij zei dat als hij mij was, dat hij dan voor Nederland zou kiezen. Hij zei dat ik het wel zelf moest beslissen en dat mensen altijd een mening hebben. Kies je voor Nederland dan zeggen de Marokkanen dat ik geen echte Marokkaan ben, kies je voor Marokko dan zeggen de Nederlanders ‘hé, je bent hier toch geboren en getogen, wat is dat nou?’

Tot slot ging El Ghazi nog in op de vraag of hij het Nederlands elftal alsnog naar het EK gaat schieten. ‘Nou, dat zijn weer te hoge verwachtingen van mij. Ik ga in elk geval mijn uiterste best doen. Ik ga alles geven voor het land, want ik ben hier geboren en getogen’, aldus El Ghazi.

Praat Mee!