Zwitsers OM start strafrechtelijk onderzoek naar Blatter

Het Zwitserse Openbaar Ministerie is een onderzoek naar FIFA-president Sepp Blatter gestart. De Zwitser wordt verdacht van fraude en bestuurlijke misstanden, zo meldt NU.nl

Volgens de laatste berichten zou Blatter in 2011 2 miljoen Zwitserse Frank, wat neerkomt op 1,8 miljoen euro, hebben betaald aan UEFA-voorzitter Michel Platini. Dit is het vermoeden van de Zwitserse openbaar aanklager. Blatter zou daarmee tegen de belangen van de FIFA hebben gehandeld. De reden waarom Blatter geld aan de baas van de UEFA betaalde is nog niet bekend.

Verder zou Blatter ook in 2005 een contract hebben getekend met de Caribische voetbalbond, die niet het voordeel was van de FIFA. De FIFA-baas is vrijdag door het Zwitserse OM verhoord na de bijeenkomst van het uitvoerende comité van de wereldvoetbalbond. Ook Platini is ondervraagd, maar de Fransman is vooralsnog geen verdachte. Bovendien werden enkele documenten in beslagen genomen van het FIFA-kantoor dat gevestigd is in Zürich.

In eerste instantie zou de FIFA-voorzitter een persconferentie geven, maar deze ging vrijdagmiddag op het laatste moment toch niet door.

 

Praat Mee!