Lovende woorden voor Oranje-debutant: ‘Die jongen verdient het’

Rick Karsdorp zag zijn sterke spel bij Feyenoord vrijdagochtend beloond worden met een plekje in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De Schoonhovenaar is van nature een middenvelder, maar werd vorig seizoen succesvol omgetoverd tot rechtsback. Op die positie gaat Karsdorp ook het vertrouwen proberen te winnen van bondscoach Danny Blind. Voormalig Oranje-international Dirk Kuyt is in elk geval overtuigd van de kwaliteiten van zijn twintigjarige ploeggenoot.

‘Die jongen verdient het’, zegt de 35-jarige Katwijker in gesprek met RTV Rijnmond. ‘Het is niet meer dan terecht. Hij is al weken goed bezig. Ik vind het heerlijk om met hem aan de rechterkant te spelen. Wij raken steeds beter op elkaar ingespeeld’, aldus Kuyt, die ervaringsdeskundige is als gelegenheidsback. Tijdens het WK in Brazilië stelde toenmalig bondscoach Louis van Gaal de aanvaller een aantal wedstrijden op als rechts- en linksback.

Blind heeft in zijn voorselectie naast Karsdorp nog twee rechtsbacks opgenomen: Kenny Tete van Ajax en Daryl Janmaat van Newcastle United. In de definitieve selectie zal de bondscoach nog één rechtsback af laten vallen. (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wiki Commons)

1 Reactieop dit Bericht

  1. Karsdorp eerst maar eens een jaar Feyenoord en dan wellicht pas Oranje !

Praat Mee!