Oranje-debutant kende moeilijke jeugd: ‘Juist daarom een mooie beloning’

RTV Rijnmond-verslaggever Jan Dirk Stouten schoof vrijdagavond aan als sidekick bij het praatprogramma Voetbal Inside om onder meer te praten over Rick Karsdorp, die eerder vandaag werd opgenomen in de voorselectie van Oranje. De journalist van het lokale televisiestation noemde de selectie van de jongeling ‘dik verdiend.’

Nog geen jaar geleden was Karsdorp nog gewoon een middenvelder. Dat hij als rechtsback bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit, heeft hij grotendeels te danken aan de inmiddels vertrokken hoofdtrainer Fred Rutten. ‘In de jeugd op Varkenoord was hij een uitstekende aanvallende middenvelder, totdat Rutten vorig jaar tijdens het trainingskamp in Dubai zei: ‘Jij bent mijn nieuwe rechtsback.’ Dit heeft Karsdorp dan ook mede aan Rutten te danken’, aldus Stouten.

‘Hij heeft iets gezien dat anderen niet zagen. En nu doet Karsdorp het echt geweldig. En dit is, gezien zijn verleden, een hele mooie beloning voor hem’, doelde de Feyenoord-watcher op de moeizame jeugd van Karsdorp. Hij werd voornamelijk opgevoed door zijn vader, nadat zijn ouders op zijn tiende uit elkaar. Karsdorp is tot de dag van vandaag zijn vader enorm dankbaar en heeft ook een tattoo van zijn vaders gezicht op zijn bovenbeen staan, zo vertelde Stouten.

Praat Mee!