Bijrol voor Siem de Jong: ‘Afgelopen jaar was dat nog heel anders’

Het Oranje getinte Newcastle United moet na zes wedstrijden in de competitie nog steeds wachten op de eerste overwinning. De druk groeit met de week op trainer Steve McClaren en de spelers, weet ook oud-Ajacied Siem de Jong.

De zesvoudig international heeft zijn team dit seizoen nog niet echt kunnen helpen. Voorlopig moet De Jong het hebben van zijn invalbeurten, maar ook daarin kon hij nog niet het verschil maken. Vanaf de bank kan hij maar moeilijk zijn vinger op de zere plek leggen. ‘Het is moeilijk om te zeggen wat er nu precies misgaat. Het is een nieuw seizoen, een nieuwe manager en een behoorlijk nieuw team’, aldus de aanvallende middenvelder in gesprek met Sky Sports.

‘We proberen nog altijd alles in te passen. Soms vallen alle puzzelstukjes in het nieuwe seizoen direct in elkaar en soms moet je langer uitvogelen hoe we willen spelen.’ Naast De Jong spelen ook Oranje-internationals Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum voor de club uit Newcastle. Verder staat ook voormalig FC Twente-trainer McClaren langs de lijnen. Op die manier probeert Newcastle de Hollandse School in te passen in het Engelse voetbal.

‘De manager neigt naar de Hollandse manier van spelen. Afgelopen jaar was dat nog heel anders, zeker richting het einde’, stelt De Jong. ‘Ik denk dat ons team nog moet wennen aan die manier van spelen. We worstelen op dit moment. We spelen niet zoals we willen en we moeten elke wedstrijd vechten om onze duels te winnen. We moeten zeker gaan verbeteren’, sluit De Jong af, die in de zevende speelronde met zijn club tegen het kwakkelende Chelsea aan zal treden.

Praat Mee!