Blind aangewezen als schuldige in Ziyech-soap: ‘Hij regeert over zijn graf’

Dat Hakim Ziyech voor een interlandloopbaan bij Marokko heeft gekozen, mag de KNVB zichzelf volledig aanrekenen. Tot die conclusie komen Willem van Hanegem en Valentijn Driessen maandagochtend.

‘Helaas koos Ziyech deze week voor een interlandloopbaan bij Marokko en niet voor Oranje’, begint Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. ‘Dat komt door de mensen van de KNVB. Die dachten: ‘We hebben Sneijder nog op die positie.’ Maar op een dag heb je een gozer als Ziyech nodig.’

Vooral Danny Blind krijgt de zwartepiet toegespeeld. ‘Goed, de bondscoach heeft hem vorige week wel gebeld. Maar had dat anders gedaan! Bel niet, maar ga naar zijn huis, praat met die gozer! Dan had hij misschien wel voor Oranje gekozen’, aldus Van Hanegem, die wordt aangevuld door Driessen. ‘Dat Ziyech Oranje heeft afgewezen, moeten de verantwoordelijken bij de KNVB zich kwalijk nemen. De bondscoaches Danny Blind en Marco van Basten en directeur Bert van Oostveen’, schrijft de verslaggever van De Telegraaf.

‘Blind liet Ziyech – als enige onttrekt hij zich met doelpunten en assists aan de malaise bij FC Twente – buiten zijn eerste selecties en liet niets van zich horen’, vervolgt Driessen over de voormalig Nederlands jeugdinternational, die in mei nog bij de selectie werd gehaald door toenmalig bondscoach Guus Hiddink. ‘Pas toen de middenvelder zei voor Marokko te willen kiezen, kwam Blind direct in actie. Uit een simpel telefoontje sprak richting Ziyech geen respect, laat staan de vurige wens om hem voor Oranje te winnen.’

‘Zo liet de bondscoach een groot talent, dat heel graag voor het Nederlands elftal wilde spelen, ontsnappen. Of beter: hij joeg Ziyech met zijn gedrag weg naar de ’leeuwen van de Atlas’ en regeert daarmee over zijn graf heen’, concludeert Driessen.

Praat Mee!