Dijkhuizen alweer ontslagen bij Brentford

Afgelopen zomer werd hij nog vol trots gepresenteerd als nieuwe trainer bij Brentford, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland. Na acht wedstrijden is het Britse sprookje voor Marinus Dijkhuizen echter alweer voorbij. De oefenmeester, die vorig seizoen nog trainer was bij Excelsior, is ontslagen, zo meldt Sky Sports maandagochtend.

Dijkhuizen kende een zeer moeizame start van het seizoen en zag Brentford in de eerste acht wedstrijden pas twee keer winnen. Na de thuisnederlaag tegen Sheffield Wednesday van afgelopen zaterdag staat Brentford nu op de negentiende plek in de Championship. Reden genoeg voor clubeigenaar Matthew Benham om Dijkhuizen alweer de laan uit te sturen. Ook zijn assistent-trainer, Roy Hendriksen, heeft zijn congé gekregen.

Waar Brentford-eigenaar Benham graag gebruikt maakt van wiskundige modellen en statistieken in het voetbal zou Dijkhuizen de ideale innovatieve trainer zijn voor de Engelse club. Nog geen vier maanden later is het Britse avontuur voor Dijkhuizen echter alweer ten einde.

 

Praat Mee!