‘Koopje’ Van Dijk krijgt complimenten: ‘Hij heeft zich snel aangepast’

Virgil van Dijk heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een vaste waarde in de achterhoede van Southampton. En dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de Britse pers. Afgelopen weekend speelde de Nederlandse centrumverdediger volgens The Guardian een ‘perfecte wedstrijd’ tegen Swansea City (3-1 zege).

Van Dijk nam na elf minuten de openingstreffer voor zijn rekening. De 24-jarige mandekker kopte raak uit een corner van James Ward-Prowse. Maar ook zijn defensieve kwaliteiten kwamen zaterdag goed tot zijn recht. ‘Van Dijk suggereert met zijn spel dat hij een goede toevoeging is. Southampton betaalde 15 miljoen euro op deadlineday om de Nederlandse verdediger te halen. De eerste signalen duiden erop dat Van Dijk een koopje is’, schrijft de Engelse krant maandag.

‘En dat is niet alleen omdat Liverpool 27 miljoen aan Southampton betaalde voor Dejan Lovren. Ronald Koeman zei dat zijn landgenoot twee weken geleden tegen WBA een ‘perfecte wedstrijd’ speelde. Hij moet ernaast hebben gezeten, want tegen Swansea City was Van Dijk nog beter’, zijn de lovende woorden over de onlangs van Celtic overgekomen Van Dijk, die tijdens de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië zijn debuut hoopt te maken voor het Nederlands elftal.

In de vorige wedstrijd tegen Manchester United (2-3 nederlaag) liet Van Dijk nog steken vallen, maar daar heeft hij van geleerd. ‘Een van zijn sterke punten is de rust en evenwicht aan de bal. Vorige week tegen United werd hij nog een paar keer verrast door de snelheid in het Engelse voetbal. Maar hij heeft zich snel aangepast’, concludeert de kwaliteitskrant.

Praat Mee!