Van Beek kritisch op zichzelf: ‘Ik ben nog niet goed genoeg voor Oranje’

Sven van Beek is bezig aan een goed seizoen bij Feyenoord. De 21-jarige verdediger houdt vooralsnog de van FC Groningen overgekomen Eric Botteghin uit de basis en heeft zich ondanks zijn jeugdige leeftijd ontpopt tot een betrouwbare kracht in het elftal van Giovanni van Bronckhorst. Desondanks werd hij vrijdag niet opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal.

De keuze van Danny Blind viel dit keer op Jeffrey Bruma, Joël Veltman, Karim Rekik en Virgil van Dijk. Ook de geblesseerde Stefan de Vrij staat momenteel hoger in de pikorde. Van Beek – die wel werd opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje – snapt de keuze van de bondscoach en haalt er alleen maar meer motivatie uit om elke dag beter te willen worden.

‘Ik denk dat ik nog niet goed genoeg ben en dan moet ik gewoon keihard trainen om er wel bij te horen’, windt Van Beek er geen doekjes om. ‘Misschien moet ik wat dominanter zijn en me nog goed ontwikkelen in behendigheid en snelheid. En ik moet vooral gewoon mijn best doen om er weer bij te komen’, citeert NU.nl op uit de mond van Van Beek.

Praat Mee!