‘Zelfs de Ajax-gezinde bondscoach heeft de doorbraak van Karsdorp opgemerkt’

Rick Karsdorp en Kenny Tete hebben zich in het nog prille seizoen van de Eredivisie stormachtig ontwikkeld op de rechtsbackpositie. Het leverde beide spelers een plekje op in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De kans is dan ook groot dat een van de twee een basisplaats krijgt van bondscoach Danny Blind, die verder ook Daryl Janmaat heeft opgenomen in zijn voorselectie. Hugo Borst zou de voorkeur geven aan Karsdorp.

Dat de twintigjarige verdediger van Feyenoord zondag tegen PEC Zwolle weer goed was voor een assist, verbaasde de televisiepersoonlijkheid allerminst. ‘De voorzet (waaruit Kuyt 1-0 maakte) kwam weer eens van rechtsback Rick Karsdorp. Die jongen wordt Feyenoords nieuwe Ben Wijnstekers. Zijn flitsende doorbraak is zelfs door de zo Ajax-gezinde bondscoach Danny Blind gezien. Nou eens kijken of hij ‘m ook durft op te stellen over twee weken. Het zou me nog blijer maken’, schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Ook zomeraanwinst Michiel Kramer kan Borst wel bekoren. ‘Van het overstapje van Michiel Kramer (waaruit Kuyt 1-0 maakte) werd ik ook blij. Omdat hij roze schoenen aan had zag je het nog beter. Blijf ze maar dragen, jongen, die roze kicksen. Het past niet bij een no-nonsensegozer als Kramer (weer dat schizofrene), maar alla. Feyenoord heeft er een sluwe voetballer bij’, aldus Borst.

Praat Mee!