Voorzichtigheid troef bij revaliderende international

Als het aan Jetro Willems ligt, kan het niet snel genoeg eind oktober zijn. De zestienvoudig international van het Nederlands elftal herstelt momenteel van een knieblessure die hij opliep in de voorbereiding. De verwachting is dat Willems over een maand weer zijn rentree kan maken op de Nederlandse velden. Tot die tijd neemt Willems rustig de tijd voor zijn revalidatie.

‘Je kunt beter twee weken meer de tijd nemen en helemaal goed terugkomen, dan één week te vroeg en het risico lopen dat het helemaal misgaat’, zegt Willems tegen De Telegraaf. Eerder moest de linksback van PSV al zijn rentree voor zich uitschuiven, omdat zijn knie toch wat meer tijd nodig had om te herstellen. Daardoor kon hij ook een streep zetten door de aankomende interlands tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechie (13 oktober).

Maandag sloot Willems voor het eerst in ruim twee maanden tijd weer aan bij de groepstraining van zijn club. ‘Ik heb nog niet aan alles deelgenomen, maar ik zet steeds stapjes vooruit. Ik moet nu kijken of er een reactie komt. Als die uitblijft, kan ik de volgende stap zetten’, aldus Willems, die in juni zijn laatste interland speelde tegen Letland (0-2 zege). (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wiki Commons)

Praat Mee!