John van Zweden vreest ergste voor ADO na komst Hongbo

Tegenover de camera’s van Voetbal Inside heeft ADO-supporter en Swansea-City mede-eigenaar John van Zweden zijn onvrede geuit tegenover de komst van assistent-trainer Gao Hongbo, oud-bondscoach van China. De komst van Hongbo is een gevolg van het eigenaarschap van de Chinees Hui Wang.

‘Ik denk dat hij een week geleden nog nooit van ADO gehoord had, maar ik zit niet in de positie om pissig te zijn. Henk (Fraser, red.) zit dat wel, maar als supporter weet je niet wat er aan de hand is. Het negativisme wat er op dit moment over mijn club naar buiten gebracht wordt is niet om blij van te worden. Als Henk dadelijk twee of drie wedstrijden verliest en zo’n Chinees gaat buiten de dug-out staan is Henk straks pleiten en dan zit je met zo’n grappenmaker opgescheept. Ik zou daar niet blij van worden’, vertelt Van Zweden.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de nodige clubs overgenomen door eigenaren uit alle uithoeken van de wereld. Zo ook Cardiff City, de aartsrivaal van de club van John van Zweden Swansea City. ‘De reden dat ik extra bang ben is omdat wij in Wales een tweede club hebben, de grootste rivaal van Swansea, Cardiff City. Die club is overgenomen door een Maleisiër, die binnen een jaar de hele club naar de klote heeft geholpen. Ik weet dat hij het niet voor elkaar zal krijgen, omdat er in Nederland een statuut is dat ervoor zorgt dat ADO de kleuren en het logo moet behouden. Maar bij Cardiff City hebben ze de clubkleuren en het logo veranderd. Ik hoop dat die Chinees niet het veld op komt, lekker boven in een uitwisseling blijft, kennis op doen en weer snel pleiten is’, klinkt de behangkoning duidelijk.

Bekijk hieronder het fragment in Voetbal Inside

Praat Mee!