Bruma op zijn hoede voor CSKA: ‘Ze geven je het gevoel dat er iets te halen valt’

Oranje-international Jeffrey Bruma verschijnt vanavond met PSV aan de aftrap van het Champions League-duel met CSKA Moskou. De Eindhovenaren willen de goede start in het miljoenenbal een vervolg geven in de uitwedstrijd tegen de Moskovieten. In het recente verleden was PSV niet gelukkig tegen Russische tegenstanders, waardoor Bruma extra op zijn hoede is voor het treffen met CSKA.

Vorig seizoen stuitte PSV vier keer op een Russische opponent. Zowel thuis als uit ging de ploeg van trainer Phillip Cocu de boot in tegen Dinamo Moskou (0-1 en 1-0) en Zenit Sint-Petersburg (0-1 en 3-0). Van die wedstrijden heeft Bruma wel wat opgestoken. ‘Russische teams geven je het gevoel dat er iets te halen valt, dat je de baas kan zijn’, vertelt de centrumverdediger tegen De Telegraaf.

‘Maar als je een naïef momentje hebt, slaan ze meteen toe. Dat is voor mij het kenmerk van Russische topploegen. Dat hebben we vorig seizoen wel gemerkt tegen Zenit Sint-Petersburg en Dinamo Moskou’, aldus Bruma. De Nederlander baalde vooral van de nederlaag bij Dinamo, die pas in de slotfase van de wedstrijd tot stand kwam. ‘We hadden het gevoel dat we konden winnen, zaten lekker in ons vel, maar uiteindelijk sloegen zij toch toe in de laatste seconden. Ook nu zullen er kansen voor ons komen, maar we zullen heel zuinig moeten zijn in balbezit en heel goed moeten verdedigen.’

CSKA Moskou – PSV

De Champions League-wedstrijd tussen CSKA Moskou en PSV begint woensdagavond om 20.45 uur. PSV gaat momenteel aan kop in groep B, terwijl CSKA de laatste plaats bezet. Bij een overwinning doet de regerend landskampioen van Nederland dan ook goede zaken. (Foto: Steindy, Wiki Commons)

Praat Mee!