Chelsea aast opnieuw op talent van Feyenoord

Feyenoord dreigt weer een toptalent kwijt te raken nog voordat deze een jeugdcontract heeft getekend bij de club. De vijftienjarige Tahith Chong, die te boek staat als een groot talent op de linksbuitenpositie, wordt nadrukkelijk gevolgd door Chelsea, maar ook Manchester United en Real Madrid houden de speler van Oranje onder 17 in de gaten. 

De jeugdinternational wordt in december zestien jaar en mag dan een contract tekenen bij een club naar keuze. Volgens The Daily Express zou Chong al naar Manchester zijn gereisd om te onderhandelen over een contract. Hij zou de scouts van United op een jeugdtoernooi hebben overtuigd van zijn kwaliteiten. Maar ook de Londense grootmacht Chelsea blijft azen op de handtekening van de jongeling. The Blues willen in januari de jeugdspeler een contract aanbieden en zo Feyenoord, Manchester United en Real Madrid aftroeven.

Veel jonge Nederlandse talenten zijn de afgelopen jaren al ingegaan op aanbiedingen van vele topclubs. Bij Chelsea staat ex-Feyenoorder Nathan Ake (19), nu spelend bij Watford, nog onder contract en bij Manchester United speelt de Nederlandse centrumverdediger Timothy Fosu-Mensah (17) in de jeugdopleiding. Ook Real Madrid heeft zich de afgelopen jaren versterkt met een Nederlands talent, namelijk Mink Peeters (17) die deze week mee mocht met de hoofdmacht naar het Champions League duel tegen Malmö. (Foto: Twitteraccount Feyenoord)

Praat Mee!