Cocu is niet bang voor oerwoudgeluiden: ‘Ga uit van een goede sfeer’

Phillip Cocu speelde tijdens zijn actieve loopbaan als speler van het Nederlands elftal maar liefst 101 interlands. Tegenwoordig zit de oud-voetballer als hoofdtrainer op de bank bij PSV, waarmee hij woensdagavond in het kader van de Champions League op bezoek gaat bij CSKA Moskou. De achterban van de Russische club wordt ondanks zijn slechte reputatie niet gevreesd door Cocu.

Vorig seizoen moest CSKA nog drie Europese thuiswedstrijden zonder publiek afwerken, nadat de supporters van de Moskovieten racistische spreekkoren ten gehore brachten in het uitvak van AS Roma. Desondanks is Cocu niet bang voor ongeregeldheden tijdens de wedstrijd van vanavond, zoals oerwoudgeluiden vanaf de tribune.

‘Bij de vorige keren dat we in Rusland speelden, hebben we geen enkele keer zoiets ervaren. Ik ga ervan uit dat de wedstrijd ook nu in een goede sfeer gaat verlopen’, zegt de 44-jarige oefenmeester tegen De Telegraaf.

CSKA Moskou – PSV

Cocu neemt vanavond voor de tweede keer in zijn carrière als trainer van PSV plaats op de bank tijdens een duel in de Champions League. De eerste wedstrijd onder zijn leiding was twee weken geleden een daverend succes. Manchester United werd in het Phillips Stadion met 2-1 opzij geschoven. Daardoor gaat PSV fier aan kop in groep B. Woensdagavond hopen de Eindhovenaren daar een passend vervolg aan te geven. CSKA Moskou – PSV begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden door SBS 6. (Foto: Steindy, Wiki Commons)

Praat Mee!