Hecking: ‘Hand van Van Gaal duidelijk te zien bij United’

Louis van Gaal gaf vorig jaar zomer bij zijn presentatie als hoofdtrainer van Manchester United aan dat hij verwachtte pas na drie jaar de vruchten van zijn aanpak te plukken. Toch begint de oud-bondscoach van het Nederlands elftal al voorzichtig resultaten te boeken in zijn tweede seizoen als manager van The Red Devils. Afgelopen weekend nam United de koppositie in de Premier League over van aartsrivaal Manchester City.

VFL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking ziet eveneens dat Van Gaal zijn stempel begint te drukken op het spel van de Engelse recordkampioen. ‘De handtekening van Louis van Gaal staat duidelijk onder het spel van Manchester United’, zegt de Duitse coach voorafgaand aan het Champions League-duel met United, dat woensdagavond op het programma staat.

Ondanks de slechte Champions League-start van United is Hecking niet van mening veranderd. ‘Manchester was en is voor mij de favoriet in onze groep. De wedstrijd tegen PSV (2-1, red.) heeft laten zien dat ze te kloppen zijn en dat geeft ons vertrouwen. Maar we zullen hard moeten werken om hier succesvol te zijn’, aldus Hecking, die vanavond op Old Trafford wederom een resultaat hoopt te boeken na de eerdere 1-0 thuiszege op CSKA Moskou.

Hecking heeft de koploper van Engeland uitgebreid geanalyseerd. ‘De ploeg van Van Gaal heeft veel balbezit, maar is ook in staat om er met een snelle dieptepass gevaarlijk uit te komen. Ze hebben aanvallend de nodige kwaliteit om toe te slaan. Daar moeten we ons op instellen’, zegt de coach van Oranje-spits Bas Dost. ‘De druk ligt bij United. Het is aan ons om die druk nog verder op te voeren.’

Praat Mee!