Gebroeders De Jong verzamelen ballen voor Brazilië

Siem en Luuk de Jong komen dit seizoen om uiteenlopende redenen beide minder aan voetballen toe dan hun lief is. Dat betekent wel dat de voetballers meer tijd hebben voor andere dingen. Een goed doel bijvoorbeeld.

De broertjes De Jong hebben daarom de Jongsters opgericht. Een organisatie die jeugd aan het voetballen willen krijgen en de maatschappelijke rol van voetbal niet onderbelicht laat. De broertjes dagen kinderen uit om mee te doen aan een challenge, zoals bijvoorbeeld latje schieten, waarna de kinderen hetzelfde moeten doen. Zij kunnen per challenge punten verdienen.

De nieuwste challenge is om zoveel mogelijk ballen te verzamelen, oud en nieuw. Deze ballen kunnen dan ingeleverd worden bij verzamelbakken die door het hele land geplaatst worden, waarna ze naar Brazilië worden verscheept. ‘Voetballen doen we het liefst de hele dag. Jij vast ook. Maar wist je dat er kinderen zijn die dat niet kunnen, simpelweg omdat ze geen bal hebben? In Brazilië bijvoorbeeld, waar deze zomer het WK wordt gespeeld’, zeggen de De Jongetjes op hun website. (Foto: Facebook De Jongsters)

Praat Mee!