‘Cillessen is een non-persoonlijkheid’

VIDEO | Ajax kan zondagmiddag een gat van acht punten slaan met PSV, dat dit weekend op bezoek komt in de Amsterdam Arena. De kraker in de Eredivisie is logischerwijs ook gespreksstof voor Hugo Borst en Koert Westerman, de mannen van het online programma Betweters. Borst verwacht dat het tot een strijd gaat komen tussen de penaltynemer en de keeper.

‘Wie neemt de strafschop eigenlijk voor PSV?’, vraagt de voetbalcriticus zich af. ‘Die komt onder grote druk te staan, zeg.’ Volgens Westerman moet dat Locadia zijn, die bij afwezigheid van de geblesseerde Luuk de Jong als centrumspits zal gaan starten. Borst denkt dat de 21-jarige spits van de Eindhovenaren Oranje-doelman Jasper Cillessen weleens af zou kunnen helpen van zijn penaltysyndroom.

‘Het zou voor Cillessen natuurlijk de triomf ten top zijn als hij in die wedstrijd van zijn syndroom afkomt’, aldus Borst, die toegeeft dat de 26-jarige Ajacied laatst wel erg kinderachtig reageerde op vragen van de media over de fraaie panenka van Hakim Ziyech waarmee hij Cillessen verschalkte. ‘Het is een non-persoonlijkheid. Een geweldige doelman, op dat specifieke element na, maar hij heeft de uitstraling van een klapkauwgom.’

Praat Mee!