Celtic bang voor Van Persie: ‘Tik zijn naam maar eens in op YouTube’

In Nederland zijn alle ogen vanavond gericht op de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen het Noorse Molde FK. Maar ook het andere duel in de poule levert een mooie clash op tussen Celtic en Fenerbahçe. De grote vraag is of Robin van Persie aan de start zal verschijnen op Celtic Park. Als het aan Dedryk Boyata ligt, mag hij nog wel een wedstrijd op de bank vertoeven.

De verdediger van de Schotten speelde jarenlang in de Premier League en weet dan ook dat zijn ploeg een zware avond te wachten staat als Van Persie in de basis begint. ‘Fenerbahçe is een team met veel kwaliteit, maar we moeten vooral Robin van Persie in de gaten houden’, vertelt de oud-speler van FC Twente in gesprek met De Telegraaf.

In het seizoen 2011/2012 maakte Boyata de Nederlander van dichtbij mee in zijn hoogtijdagen bij Arsenal. ‘Ik weet nog dat ik met Bolton tegenover Van Persie stond en dat het lastig was. Het was zelfs heel erg lastig. Ik viel in als centrale verdediger en we stonden met een man minder op het veld in het Emirates Stadion’, blikt de Belg terug op zijn eerste kennismaking met Van Persie, die toentertijd met twee doelpunten een belangrijk aandeel had in de 3-0 zege op Bolton Wanderers.

‘We kennen Van Persie allemaal. Waar je ook heen gaat, als je zijn naam zegt, weten de mensen dat je het over een topspeler hebt’, spreekt Boyata zijn bewondering uit voor Van Persie. ‘Hij kan heel makkelijk scoren en als we hem een beetje ruimte geven, maakt hij ons af. We moeten echt kort op hem zitten’, drukt hij zijn medespelers op het hart.

‘Tik zijn naam maar eens in op Youtube. Dat heb ik ook wel eens gedaan en dat zie je de ongelooflijke doelpunten die hij in zijn loopbaan heeft gemaakt. Hij is gewoon heel goed en een zeer gevaarlijke speler met veel kwaliteiten’, sluit Boyata af. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!