Van der Vaart: ‘Ik ben heel erg blij in Sevilla’

Erg gelukkig is Rafael van der Vaart nog niet geweest bij Real Betis. Vorige week viel hij tijdens zijn debuut voor de Béticos uit met een hamstringblessure, terwijl hij daarvoor al een aantal wedstrijden moest missen wegens een eerder opgelopen enkelblessure. Desalniettemin heeft de 32-jarige Nederlander het uitermate naar zijn zin in Zuid-Spanje, zo laat hij weten aan het Duitse Bild.

De sensatiekrant probeerde in Sevilla zijn kant van het verhaal over de soap rond de zwangerschap van zijn ex-vriendin Sabia Engizek te trekken. Van der Vaart liet echter niets los. Wel ging de 106-voudig international van het Nederlands elftal wat dieper in op de veranderingen die hij heeft doorgemaakt sinds hij afgelopen zomer transfervrij de deur bij Hamburger SV achter zich dichttrok.

‘In Hamburg woonde ik in het centrum van de stad. Al mijn vrienden woonden bij me in de buurt. In Sevilla ga ik alleen maar af en toe de stad in, om te lunchen bijvoorbeeld. Ik ben heel erg blij hier en voel me totaal niet alleen. Ik ben blij dat ik hier voor drie jaar heb getekend. De rest houd ik liever voor mezelf’, doelt Van der Vaart op zijn persoonlijke problemen met Sabia.

De linksbenige middenvelder bewoont in het zuiden van Spanje een prachtig huis dat pal naast dat van Beto is gelegen, de doelman van aartsrivaal Sevilla. Van rivaliteit buiten het veld is echter geen sprake, zo verzekert Van der Vaart. ‘Het maakt me niet uit dat hij zijn muziek luid op heeft staan. Mijn zoon Damian heeft in de zomer zo’n 25 keer de bal in zijn tuin geschopt en daar hoorde ik hem gelukkig niet over klagen’, aldus Van der Vaart.

Praat Mee!