Verdediger Malmö FF hoefde jubileumshirt Ronaldo niet te hebben

Zo nu en dan levert het shirtje wisselen gênante momenten op na afloop van een wedstrijd. Vooral de absolute sterren van deze aardkloot Cristiano Ronaldo en Lionel Messi moeten zich vaak wapenen tegen een stortvloed aan spelers die hun shirtje willen hebben. Malmö FF-verdediger Anton Tinnerholm doet niet mee aan dat hele circus. De 24-jarige Zweed liet zijn kans op het jubileumshirt van Cristiano Ronaldo woensdagavond varen.

De Zweedse krant Aftonbladet vroeg Tinnerholm na afloop van het verloren Champions League-duel met Real Madrid (0-2) of hij Cristiano Ronaldo nog had benaderd voor zijn shirtje. De 30-jarige Portugees had even daarvoor zijn 500ste en 501ste doelpunt uit zijn loopbaan gemaakt. ‘Nee, het mooiste shirt is het Malmö-shirt’, was het antwoord van Tinnerholm.

De rechtsback was sowieso niet echt onder de indruk geraakt van Cristiano Ronaldo. Toch kon ook hij niet ontkennen dat hij bewondering heeft voor de manier waarop de steraanvaller twee keer toesloeg in Malmö. ‘We hadden op voorhand afgesproken dat we het hem hier moeilijk zouden maken. Hij was ook niet echt aanwezig, maar hij scoorde wel tweemaal. Dat zegt iets over hoe goed hij wel is.’

Praat Mee!