Clasie blijft kwakkelen: ‘Misschien komt Chelsea te vroeg voor Jordy’

Ook de competitiewedstrijd tegen Chelsea van komende zaterdag komt waarschijnlijk te vroeg voor Jordy Clasie. De Nederlandse middenvelder heeft ruim een week geleden de groepstraining hervat bij Southampton, maar tot zijn debuut in de Premier League is het nog altijd niet gekomen. Ronald Koeman neemt geen risico met Clasie en sluit niet uit dat hij hem dit weekend wederom thuis laat.

‘Na de training van vrijdag maak ik een beslissing’, zei Koeman donderdag. ‘Iedereen is fris, het zou dus goed kunnen dat er geen veranderingen zijn in de selectie. Misschien komt de wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea wel te snel voor Jordy. Zo vlak voor de interlandperiode is het ook niet noodzakelijk om risico’s te gaan nemen.’

Vrijdag wordt eveneens de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. De kans dat Clasie daarbij zit, is nihil. Zijn naam ontbrak immers al in de voorlopige selectie van bondscoach Danny Blind. Voor zijn ploeggenoot Virgil van Dijk wordt het morgen een stuk spannender. De centrumverdediger van The Saints vond zijn naam wel terug in de voorselectie van Oranje en maakt bij afwezigheid van Stefan de Vrij een goede kans op een plek bij de selectie voor de interlands tegen Kazachstan en Tsjechië.

Praat Mee!