Memphis: ‘PSV en United waren daar niet blij mee’

PSV en Manchester United rondden nog voor het einde van het vorige seizoen de transfer van Memphis Depay af. Beide clubs verzochten de Oranje-international daarom om de laatste twee competitiewedstrijden in de Eredivisie te laten schieten, maar daar wilde Memphis niet aan meewerken. 

Tegen Heracles Almelo en ADO Den Haag begon Memphis gewoon in de basis, tot ontsteltenis van de beleidsbepalers in Eindhoven en Manchester. ‘Haha, PSV en United waren daar niet blij mee nee’, blikt Memphis terug. ‘Maar ik wilde gewoon graag de wei in. Voor de trainer was het geen big issue, hij wou mij ook graag opstellen, hij is ook niet iemand die de zaken wil laten waaien. Het bestuur wilde het liever anders, maar ze hebben het uiteindelijk gelaten.’

‘Phillip Cocu wist dat ik altijd wilde spelen en hij kan zich goed in een speler inleven’, gaat Memphis verder in gesprek met 90 Minutes. ‘Ook bij ADO-uit waren er doelen die nog konden worden meegepakt. Topscorer worden, met zo groot mogelijk verschil kampioen worden.’ De Moordrechtenaar slaagde er uiteindelijk zich te kronen tot topscorer van de Eredivisie, alhoewel hij tegen ADO niet meer tot scoren kwamen.

Praat Mee!