Elia klaar met alle roddels: ‘Volgens mij was het Wilfred Genee’

Eljero Elia stond als speler van Werder Bremen vaker in de krant dan in het veld. Nu hij bij Feyenoord speelt, vindt Elia het tijd om een keer zijn kant van het verhaal te vertellen. 

‘Ik vind het wel jammer hoe het gegaan is, dat men in Nederland die dingen ook heeft overgenomen. Iedereen is een mens, ook ik moet dat verwerken op mijn manier. En het enige dat ik dan kan doen? Mijn voeten laten spreken’, zegt de voormalig Oranje-international voor de camera van Feyenoord TV. ‘Nu komen die dingen overigens wel terug. Elia heeft dit gedaan, Elia heeft dat gedaan. Niet terecht. Sommige dingen zijn niet eens de waarheid. Maar goed, ik moet goed voetballen, zodat men stil blijft.’

De onwaarheden die in Duitsland over hem werden geschreven, hadden ook invloed op zijn privé-leven. ‘Het wordt lastig als je thuisbasis verhalen overneemt die niet waar zijn. De mensen die zo’n verhaal beginnen te schrijven, weten dat het niet de waarheid is. Ze proberen een stukje zo erg te maken, dat men het gaat lezen. Het gaat hen puur om de cijfers, daar in Duitsland. Dus ook als een stuk nog zo goed hoort te zijn, schrijven ze het op zoals zij willen’, legt Elia uit hoe de roddelbladen te werk gaan bij onze oosterburen.

‘Net als laatst, toen zag ik weer een stukje over mezelf. Volgens mij was het Wilfred Genee. Die zei dat iets over dat ik mijn Bentley had gecrasht. Dat is helemaal niet zo. Ik ben aangereden, ja. Ik reed heel rustig, ik ben aangereden. Ze praten, terwijl ze de waarheid niet weten. Dat doet weleens pijn’, aldus Elia.

Praat Mee!