Afellay geen spijt van Stoke City-transfer

Ibrahim Afellay heeft alles behalve spijt van zijn overstap naar Stoke City. De aanvaller vertelt onder de indruk te zijn van het publiek, het team en de technische staf. De inmiddels 29-jarige buitenspeler heeft het helemaal naar zijn zin in de Premier League.

‘De eerste thuiswedstrijd; de hartverwarmende ontvangst van het thuispubliek. We speelden tegen Liverpool, helaas verloren we met 1-0’, begint Afellay tegenover 90 Minutes. ‘En tegen Tottenham Hotspur op White Hart Lane! Ik stond toen te kijken van onze mentale weerbaarheid. We stonden met 2-0 achter in de rust, maar we zijn heel rustig gebleven, behielden het vertrouwen en hadden in de tweede helft nog kunnen winnen ook.’

‘Uiteindelijk werd het 2-2. Ook weer zo’n moment dat ik dacht: hmm, er zit wel muziek in Stoke. Dat Erik Pieters er al zat en Marco van Ginkel (beide Oranje-internationals, red.) op huurbasis overkwam van Chelsea draagt daar alleen maar aan bij’, vervolgt Afellay.

De aanwezigheid van manager Mark Hughes was belangrijk voor Afellay, die een rentree naar PSV afwees. ‘Je kijkt bij een club altijd of die bij jouw eigen stijl van spelen past. Een trainer van dit kaliber, die zelf ook heeft gespeeld voor Barcelona en bij clubs als Manchester United en Chelsea, die ook goede clubs heeft getraind én die staat voor verzorgd voetbal; zulke dingen laat je allemaal meewegen in je keuze voor je nieuwe werkgever.’

Afellay ruilde medio 2011 PSV in voor FC Barcelona, waar hij, mede door blessureleed, nooit tot zijn recht kwam. Hij werd ondertussen aan achtereenvolgens Hamburger SV en Olympiakos verhuurd, maar ook dáár wist hij geen potten te breken.

Stoke City staat momenteel zeventiende in de Premier League. Na zeven competitieduels behaalden de mannen van Hughes zes punten, en kreeg de ploeg tien doelpunten tegen. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!