Blind belt wel met De Boer, maar niet met Cocu

Bondscoach Danny Blind nam vrijdagmiddag vijf Ajacieden op in zijn selectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië. De Amsterdammers zijn daarmee hofleverancier van het Nederlands elftal. Blind heeft dan ook regelmatig contact met Ajax-trainer Frank de Boer over de ontwikkeling van de Oranje-internationals van de koploper van de Eredivisie. Dat is overigens niet gebruikelijk, want PSV-trainer Phillip Cocu heeft nog nooit een belletje gehad van Blind.

‘Ik heb geen contact met de bondscoach’, zei Cocu op de afsluitende persconferentie in aanloop naar de topper van aanstaande zondag tegen Ajax. Een aantal weken eerder kreeg ook De Boer al de vraag voorgeschoteld of hij met Blind overlegt over de Ajax-spelers die in beeld zijn bij Oranje. De hoofdtrainer van Ajax antwoordde dat hij zelfs ‘regelmatig’ contact heeft met Blind.

Dat legde Voetbal Inside vrijdagavond bloot tijdens de uitzending. ‘Dit kan écht niet hoor’, zei Jan Boskamp aan tafel bij het voetbal praatprogramma. Ook Johan Derksen en René van der Gijp vertelden dat ze het onbegrijpelijk vinden dat Blind geen contact heeft met Cocu. Of Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst wel een belletje krijgt van de bondscoach, is niet bekend.

Praat Mee!