Bazoer wil voorbeeld El Ghazi volgen: ‘Het grote Oranje, dat speelt al in mijn achterhoofd’

Het kan voor Riechedly Bazoer allemaal niet snel genoeg gaan. Aan het begin van dit jaar maakte de achttienjarige middenvelder van Ajax zijn Eredivisiedebuut in de Klassieker tegen Feyenoord (0-0). Inmiddels denkt de tot vaste basisklant uitgegroeide Bazoer zelfs aan het Nederlands elftal. De international van Jong Oranje neemt zijn ploeggenoot Anwar El Ghazi daarbij als voorbeeld.

De topscorer van de Eredivisie kreeg vrijdag voor de eerste keer een uitnodiging voor het Nederlands elftal. ‘Voor Anwar El Ghazi is het mooi dat hij nu bij de selectie zit’, zegt Bazoer in het Algemeen Dagblad. Hij ziet zelf ook dat als hij zijn huidige niveau vasthoudt, een oproep voor Oranje weleens snel zou kunnen volgen. ‘Het gaat goed bij Ajax. Als ik zo door blijf gaan, komt Oranje op een dag misschien ook wel. Maar ik ben er zeker niet dagelijks mee bezig’, benadrukt Bazoer.

Toch geeft de Yaya Touré van Ajax toe dat het Nederlands elftal hem wel regelmatig bezighoudt. ‘In mijn achterhoofd ben ik wel een beetje bezig met het grote Oranje’, aldus Bazoer, die het Nederlands elftal nog niet eens zo lang volgt. ‘Het WK van 2010 in Zuid-Afrika was het eerste grote toernooi dat ik echt bewust heb meegemaakt. Toen was ik op Curaçao en volgde ik alles. Als fan van Oranje. Op het strand zat iedereen naar een klein schermpje te staren. Ik doe er alles aan om dat te bereiken’, stelt de Utrechtenaar.

Praat Mee!