Gullit schrijft tenenkrommende column over PSV

Ruud Gullit heeft zich zaterdag behoorlijk voor schut gezet met zijn column in De Telegraaf. Daarin schrijft de oud-international dat de nederlagen van PSV tegen Heracles Almelo en CSKA Moskou deels te wijten zijn aan de ondergrond: kunstgras. Dat terwijl PSV afgelopen woensdag gewoon op natuurgras speelde in Moskou.

Blijkbaar was er niemand bij De Telegraaf die Gullit er even op wees dat het Champions League-duel tussen CSKA Moskou en PSV gewoon op normaal gras werd gespeeld. ‘De KNVB moet snel ingrijpen. Sowieso moet de bond bepalen dat iedereen op kunstgras speelt of allemaal op natuurgras’, bepleit Gullit op basis van de laatste twee verliespartijen van de landskampioen.

‘In Engeland is natuurlijk gekozen voor echt gras. Niet de één wel en de ander niet, zoals hier. Het werkt competitievervalsing in de hand. In Nederland moet je ook kiezen voor echt gras’, meent de oud-spits van het Nederlands elftal. ‘We leven in het beste klimaat voor gras. Natuurlijk kost onderhoud meer dan het bijhouden van een kunstgrasveld. Maar het gaat wel om de toekomst van het Nederlandse voetbal.’

‘Als geld het probleem is dan moet als oplossing gewoon een potje gemaakt worden door de voetbalbond en de clubs samen om dit probleem te tackelen. Want je zag toch ook weer in Almelo en Moskou dat je een ander soort voetbal krijgt. Zaalvoetbal in de open lucht. Ook dat speelde mee bij de nederlagen van PSV tegen Heracles en CSKA’, concludeert Gullit, zonder daarbij oog te hebben voor de natuurlijke ondergrond in Moskou.

Praat Mee!