‘Uitverkiezing voor Oranje was het hoogtepunt in mijn loopbaan’

Guus Hiddink riep eind mei toenmalig FC Groningen-middenvelder Tjaronn Chery op voor het Nederlands elftal. Tot verrassing van velen mocht de 27-jarige Hagenaar zowel tegen Letland (EK-kwalificatie) als de Verenigde Staten (oefeninterland) plaatsnemen op de bank. Zijn debuut bleef tot zijn eigen teleurstelling uit en onder de nieuwe bondscoach Danny Blind is Chery niet langer in beeld.

Tegenwoordig speelt hij in de eerste divisie van Engeland bij Queens Park Rangers, de club waar ook elfvoudig Oranje-international Leroy Fer onder contract staat. Zijn transfer naar de overkant van de Noordzee was voor Chery niet het mooiste moment uit zijn carrière. ‘Dat is mijn selectie voor het Nederlands elftal. Jammer dat ik geen speelminuten heb gemaakt’, zegt Chery in een interview met het Dagblad van het Noorden.

Ondanks dat Chery de laatste twee keer geen onderdeel uitmaakte van de (voorlopige) selectie van Oranje, wil hij nog altijd dolgraag international worden. Ook het spelen voor een grote club in de Premier League en de Champions League is een van de grote dromen die hij in het restant van zijn actieve loopbaan wil verwezenlijken.

Praat Mee!