El Ghazi gelooft in wonder voor Oranje

Maandagmiddag komt het Nederlands elftal weer bijeen in Noordwijk voor de laatste twee wedstrijden van de EK-kwalificatiereeks. Ook Anwar El Ghazi mag zich melden in Huis ter Duin. De Ajacied is voor de eerste keer opgeroepen en mag gelijk aan de bak. Zowel tegen Kazachstan als Tsjechië moet gewonnen worden, wil Oranje nog kunnen profiteren van een misstap van Turkije.

Ondanks de slechte uitgangspositie van het Nederlands elftal is de hoop nog niet vervlogen bij El Ghazi. ‘We moeten gewoon voor die derde plek gaan. Ik heb er vertrouwen in. Ik ga sowieso alles geven wat ik kan, mijn uiterste best doen’, belooft de rechtsbuiten in gesprek met het Algemeen Dagblad. El Ghazi gaat er in dat geval vanuit dat Oranje zowel van Kazachstan als Tsjechië wint en dat Turkije ten minste drie punten verspeelt.

Zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal kwam als een grote verrassing voor El Ghazi. Hij vernam het nieuws op zijn telefoon, die kort na het bekendmaken van de definitieve selectie ontplofte. ‘Ik las het daarna op internet. Ik was gewoon bezig met voetbal. Ik had er niet eens over nagedacht maar was hartstikke blij’, aldus El Ghazi.

Praat Mee!