Debutant Bazoer gemotiveerd: ‘Ik ga mijn stinkende best doen’

Riechedly Bazoer meldde zich maandagmorgen voor het eerst bij het Nederlands elftal. Het talent van Ajax verving zijn geblesseerde ploeggenoot Davy Klaassen die moest afhaken vanwege een lichte hersenschudding. De debutant zegt tegenover het Algemeen Dagblad dat hij op een roze wolk zit en dit nooit had kunnen dromen. 

‘Dit is een droom die uitkomt. Ik denk niet dat het voor velen is weggelegd om al op je achttiende bij het Nederlands elftal te zitten. De laatste tijd gaat het goed bij Ajax, ik krijg veel complimenten. Het was eerlijk gezegd afwachten tot ik er bij zou zitten’, zo zegt de dolblije Bazoer. De 18-jarige middenvelder kreeg de uitnodiging nadat zijn ploeggenoot Klaassen zich afmeldde. ‘Ja, ik vind het erg jammer voor Davy. Maar ik heb hem beterschap gewenst.’

Dat Bazoer werd uitgenodigd voor het Nederlands elftal werd in zijn ouderlijk huis met veel enthousiasme ontvangen. ‘Iedereen in huis was heel blij toen ik hoorde dat ik was opgeroepen. Ik ga hier van genieten, het is een eer om met zulke grote spelers op het veld te staan. Maar ik ga vooral mijn stinkende best doen om mijzelf te laten zien’, sluit de gemotiveerde debutant af die hoopt op zijn eerste speelminuten in de thuiswedstrijd tegen Tsjechië.

Praat Mee!