Elia zag selectie Oranje niet aankomen: ‘Ik was sprakeloos’

Eljero Elia was jarenlang niet meer in beeld bij het Nederlands elftal, maar daar is maandag een einde aan gekomen. Bondscoach Danny Blind riep de 28-jarige vleugelspits van Feyenoord op als vervanger van Quincy Promes, die zich zondag moest afmelden met een hamstringblessure. Bij aankomst in Noordwijk kon Elia nog altijd niet bevatten wat zich de avond ervoor had afgespeeld.

De oud-speler van Juventus kreeg zondagavond plotseling een belletje vanuit Zeist met de mededeling dat hij zich de volgende dag moest melden bij het Nederlands elftal. ‘Ik was sprakeloos, bijna in shock’, vertelt Elia aan het Algemeen Dagblad. ‘Ik had niet verwacht dat het zó snel zou gaan, hier had ik echt helemaal geen rekening mee gehouden.’

Zijn terugkeer naar de Eredivisie werpt zodoende al vroeg zijn vruchten af, nadat hij in het buitenland keer op keer mislukte. Toch zette hij Oranje nooit uit zijn hoofd. ‘Ik heb nooit getwijfeld aan mezelf. Ik weet wat ik kan. Ik ben nog niet de Elia van toen, daarvoor moet ik dit niveau langer vasthouden en blijven presteren’, is Elia zich ervan bewust dat hij nog stappen moet maken.

‘De laatste jaren ging het met ups en downs, dat verwijt ik alleen mezelf. Nu zit ik in een goed ritme. Ik ga er vol voor en ben nu beloond met deze uitnodiging voor Oranje’, aldus Elia, die vijf jaar geleden nog als invaller binnen de lijnen kwam tijdens de WK-finale tegen Spanje.

Praat Mee!