El Ghazi klaar voor vuurdoop: ‘Het is alles of niets deze twee wedstrijden’

Maandag kwam het Nederlands elftal bijeen en zo ook debutant Anwar El Ghazi. De buitenspeler van Ajax, die heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Oranje, zegt tegenover de media dat hij wel de kriebels heeft, maar zich daar niet mee bezig houdt. Hij wil zich laten zien aan de bondscoach en heeft hoop in een goed uiteinde betreft de EK-kwalificatie wedstrijden.

Op de vraag of El Ghazi zenuwachtig is voor zijn vuurdoop reageert de topscorer van de Eredivisie nuchter. ‘Ja het is de eerste keer en ik heb wel een beetje kriebels, maar die moet ik op zij zetten. Het is niet de tijd om te genieten gezien de situatie waarin we zitten’, zo zegt de debutant. ‘Het zijn twee hartstikke belangrijke wedstrijden. Het is alles of niets en ik heb het volste vertrouwen in een goede afloop’.

‘Ik kreeg het in Noorwegen van Danny Blind te horen dat ik was geselecteerd voor het Nederlands elftal en ik hoop iets bij te kunnen dragen te komende wedstrijden. Ik heb scorend vermogen, kan een tegenstander uitspelen en een voorzet geven. Ik doe alles voor het team om te winnen’, zo klinkt het op de vraag wat hij kan toevoegen voor Oranje. ‘Ik ben niet gekomen met het idee dat ik meteen speelminuten krijg. Ik ben hier gekomen om mezelf te laten zien, alles te geven en de trainer te overtuigen van mijn kwaliteiten. Het is aan de trainer of hij mij gaat opstellen of niet en ik respecteer zijn keuze. Heeft hij mij nodig. dan help ik waar ik maar kan’, sluit de vleugelspeler af.

In Kazachstan speelt het Nederlands elftal voor de eerste keer op kunstgras, voor El Ghazi maakt dit niets uit. ‘Ik ben gewend om op kunstgras te spelen en andere jongens uit de Eredivisie ook. Misschien dat sommige er last van gaan hebben, maar dat moet niet uitmaken voor het resultaat.’

Praat Mee!