Dost profiteert van blessure De Jong: ‘De kans is dan wel groter’

Bas Dost is blij weer terug te zijn bij het Nederlands elftal. Vorige maand passeerde bondscoach Danny Blind de spits van VFL Wolfsburg nog ten faveure van Luuk de Jong.

‘Goed om hier weer te zijn. Ik ben een lange poos in Duitsland geweest, heb veel wedstrijden gespeeld. Het is leuk om weer terug te zijn’, glunderde Dost vanmiddag bij aankomst in Noordwijk. De tweevoudig international liet aan FOX Sports weten dat hij geen uitleg heeft gekregen van Blind waarom hij er tegen IJsland en Turkije niet bij was.

‘Het zij zo. Ik heb geen contact gehad met de bondscoach nadat ik niet was opgeroepen. Dat is ook niet nodig. Ik zit er nu wel bij’, ging Dost verder. ‘Dat gebeurt. Dan moet je doorzetten en ik ben blij dat ik er nu wél bij zit. Het is het Nederlands elftal, ik wil er altijd bij zitten. Volgens mij ben ik niet vervelend geweest.’

De boomlange aanvaller dankt zijn uitverkiezing voor Oranje onder meer aan de enkelblessure die De Jong ruim een week geleden opliep. ‘Toen ik dat las dacht ik wel: nu is de kans groter dat ik erbij zit’, gaf Dost toe.

Praat Mee!