Oranje geteisterd door blessures: ‘Geen beschikking over vijver vol talent’

Danny Blind moet voor de wedstrijden met Kazachstan en Tsjechië creatief zijn bij het maken van de opstelling. De bondscoach kreeg de afgelopen dagen te maken met de nodige blessures en afmeldingen in zijn selectie. Zo mist hij onder meer basisspelers Arjen Robben en Davy Klaassen.

Op het laatste moment werden door afmeldingen Riechedly Bazoer en Eljero Elia nog toegevoegd aan de selectie van Oranje. Tijdens de persconferentie lichtte Blind zijn keuze voor hen toe. ‘Riechedly staat al langer op ons lijstje. Hij presteert dit seizoen gewoon goed bij zijn club. Waarom Davy Pröpper niet is geselecteerd? Hij staat ook op de lijst, maar Bazoer maakte gewoon een betere indruk’, aldus de bondscoach, die ook nog maar moet afwachten of Daryl Janmaat inzetbaar is. ‘Hij heeft wat last van zijn knie en wordt op dit moment onderzocht.’

Ook over de prestaties van Elia is de bondscoach te spreken. ‘Hij heeft alle eigenschappen van een goede buitenspeler. Bij Feyenoord hebben ze hem goed opgetraind en hij heeft nu al enkele basisplaatsen gehad. Maar normaal was hij natuurlijk nog niet in aanmerking gekomen voor Nederland. Door blessures kwamen we bij hem uit’, aldus een eerlijke Blind. ‘In Nederland hebben we nou eenmaal geen talentenvijver met vijftig gelijkwaardige spelers. Het is een feit dat we nu gewoon veel blessures hebben en dat ook niet al onze spelers wekelijks bij hun club in de basis staan.

Selectiebeleid
Ook kreeg de trainer nog enkele vragen over de samenstelling van de selectie. Is het toeval dat in het elftal van de oud-Ajacied veel talenten uit Amsterdam de kans krijgen? ‘Dat vind ik onzin’, was de reactie van de bondscoach. ‘Bij Ajax lopen momenteel gewoon meer spelers rond die in aanmerking komen voor Oranje dan bij PSV en Feyenoord. Maar ik kies, net als elke bondscoach, gewoon voor de beste spelers. En het maakt mij echt niet uit bij welke club die spelen. Net als dat ik niet met de ene trainer liever bel dan met de andere. Over de spelers van PSV had ik nu geen vragen, daarom heb ik Phillip Cocu niet gebeld. De jongens van Ajax en Feyenoord ken ik minder goed, en dus wilde ik de meningen van Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst’, reageerde Blind nog op het eerdere nieuws dat de PSV-trainer als enige niet met hem gesproken zou hebben.

 

Praat Mee!