Blind: ‘Situatie Van Persie is absoluut niet ideaal voor ons’

Robin van Persie verruilde afgelopen zomer Manchester United voor Fenerbahçe. De spits komt echter veel minder aan spelen toe dan zijn bedoeling was. Volgens Danny Blind is dat zowel een groot nadeel voor het Nederlands elftal als voor de aanvaller zelf.

Door de blessure van Arjen Robben begint Robin van Persie zaterdag als aanvoerder aan het duel met Kazachstan. Bij zijn club Fenerbahçe maakte hij echter nog niet bijzonder veel minuten. ‘Tegen Celtic heeft hij weliswaar een hele wedstrijd gespeeld, maar het is niet ideaal dat een van onze belangrijkste spelers niet wekelijks in de basis staat’, liet Blind weten tijdens de persconferentie van maandagavond.

Maar de bondscoach ontvangt meer spelers die dit weekend een teleurstelling te verwerken kregen. ‘Er zijn inderdaad heel veel spelers die niet gewonnen hebben, zo’n vijftien of zestien, en ook een aantal die niet gespeeld hebben’, aldus de bondscoach, die daar niet al te veel conclusies aan wil verbinden. ‘Sommige jongens speelden ook een topwedstrijd, zoals Manchester United. Die kun je nou eenmaal verliezen. Dan moet je bij jezelf denken: ‘Nu ga ik naar het Nederlands elftal en zet ik het van me af.” (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!