Blind krijgt bijval van Bruma: ‘Zondag was maar één wedstrijd’

Danny Blind heeft al meerdere malen kritiek gekregen op zijn selectiebeleid. De bondscoach zou veel meer jongens van Ajax dan van PSV en Feyenoord de kans geven in Oranje. Tijdens de persconferentie van maandag liet hij weten dit ‘onzin’ te vinden, en daarin krijgt hij bijval uit onverwachte hoek.

PSV’er Jeffrey Bruma reageerde tegenover de NOS op de vraag of hij vindt dat Blind Ajacieden ‘voortrekt’. ‘Daar ga ik niet op antwoorden, dat is niet aan mij. De wedstrijd van zondag tussen Ajax en PSV was maar één wedstrijd. De trainer heeft zijn eigen beleid en moet selecteren wie hij het beste vindt. Tsjechië moet tegen Turkije haar plicht doen en ik hoop op de beste uitkomst.’

Ook de verdediger meldde zich maandag in Noordwijk. En ondanks de belangen die op het spel gaat, heeft hij zin in de aankomende duels met Kazachstan en Tsjechië. ‘Ik leef heel erg toe naar de wedstrijden. Het kan voor mij niet snel genoeg beginnen eerlijk gezegd. We hebben onszelf onnodig in een lastige positie gewerkt, maar we moeten het nu zelf rechtzetten. Laat maar komen’, aldus een gemotiveerde Bruma. (Foto: Foto: Kathi Rudminat, wikimedia commons.)

Praat Mee!