‘Je kunt Blind niet anders dan een onvoldoende geven’

Het debuut van Danny Blind als bondscoach van Oranje liep begin september uit op een ramp. In eigen huis verloor het Nederlands elftal met 1-0 van IJsland, waarna Turkije een paar dagen later extra zout in de wonden strooide door Oranje met 3-0 te verslaan. Co Adriaanse kan de opvolger van Guus Hiddink dan ook geen voldoende geven voor zijn eerste twee optredens als keuzeheer van het Nederlands elftal.

‘Wie nul punten haalt uit twee cruciale wedstrijden kun je niet anders dan een onvoldoende geven’, laat Adriaanse optekenen door het Algemeen Dagblad. ‘Daar tel ik ook zijn selectiekeuze en wissels bij op. Toch denk ik dat we ons plaatsen voor de EK. We hebben nog steeds voldoende kwaliteit in huis om Tsjechië en Kazachstan te verslaan’, voorspelt de voetbalanalist.

Nederland vervolgt op 10 oktober de EK-kwalificatiecyclus met een uitwedstrijd tegen Kazachstan. Een jaar geleden won Oranje de thuiswedstrijd met 3-1, nadat de Kazachen al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong waren gekomen. Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay en Robin van Persie maakten de achterstand in de tweede helft ongedaan.

Praat Mee!