Van Persie op drempel ‘club van 100’

Wanneer Robin van Persie aanstaande zaterdag namens het Nederlands elftal zal spelen tegen Kazachstan treedt hij officieel toe tot de ‘club van 100’ van Oranje. Op dit moment bestaat de ‘club van 100’ uit zeven internationals en is Edwin van der Sar op dit moment recordhouder met 130 interlands. Met 117 wedstrijden in het Nederlands elftal volgt Wesley Sneijder op een tweede plaats en lijkt de kans reëel dat de oud-Ajacied Van der Sar binnen korte tijd zal gaan inhalen, zo meldt De Telegraaf dinsdag. 

Verder hebben Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Giovanni van Bronckhorst (106), Dirk Kuijt (104) en Phillip Cocu (101) meer dan honderd wedstrijden gespeeld voor Oranje. Van Persie maakte op 4 juni 2005 zijn debuut tegen Roemenië. In de 99 voorgaande interlands maakte de oud-speler van onder meer Feyenoord, Arsenal en Manchester United 49 doelpunten, waarmee hij topscorer aller tijden is van het Nederlands elftal. De spits van Fenerbahce zal bij afwezigheid van aanvoerder Arjen Robben de band overnemen, mits hij wordt opgesteld.

Een andere speler die op de drempel staat van een mooie mijlpijl is Schalke 04-spits Klaas Jan Huntelaar. De aanvaller kan tegen Kazachstan zijn 75e interland spelen.

Praat Mee!