Nederlandse scheidsrechters bij EK-kwalificatieduels

De Nederlandse scheidsrechters Bjorn Kuipers en Bas Nijhuis zullen komende week actief zijn als arbiter tijdens de EK-kwalificatiereeks. Kuipers zal de wedstrijd tussen Slovenië en Litouwen fluiten, terwijl Nijhuis de leidsman is bij het duel tussen Noord-Ierland en Griekenland. Dit meldt VI dinsdag.

 

Kuipers wordt in het Sloveense Ljubljana geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, waar Davy Goossens zal functioneren als vierde official. Verder zijn Pol van Boekel en Richard Liesveld aangesteld als vijfde en zesde man. Voor Kuipers zal het zijn 94ste internationale wedstrijd zijn die hij zal fluiten. Slovenië en Litouwen vechten nog om de derde plek in hun desbetreffende poule. Slovenië staat nu derde heeft een voorsprong van drie punten op nummer vijf Litouwen, terwijl ook Estland nog volgt op plek vier met twee punten minder dan de Slovenen.

Nijhuis krijgt assistentie van Rob van de Ven en Charl Schaap. Verder zijn in Belfast Kevin Blom en Ed Jansen vijfde en zesde man, terwijl Bas van Dongen vierde official zal zijn. Mocht Noord-Ierland de Grieken verslaan zal het land zich voor de eerste keer plaatsen voor het hoofdtoernooi van een EK.

 

Praat Mee!