Oranje werkt zonder Janmaat eerste groepstraining af

Het Nederlands elftal is dinsdag rond het middaguur begonnen aan de eerste groepstraining in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan van komende zaterdag. Daryl Janmaat schitterde door afwezigheid. De rechtsachter van Oranje moest het trainingskamp dinsdagochtend verlaten wegens een knieblessure. Janmaat reist woensdag daardoor ook niet af naar Kazachstan

Bondscoach Danny Blind roept overigens geen vervanger op voor Janmaat, die dit keer de voorkeur kreeg boven Gregory van der Wiel en Paul Verhaegh. Het heeft er daardoor alle schijn van dat Kenny Tete zaterdagavond zijn debuut gaat maken voor het Nederlands elftal. Een maand geleden maakte de negentienjarige Ajacied ook al deel uit van de selectie, maar kwam hij niet aan speelminuten toe.

Het is niet uitgesloten dat Blind voor de slotwedstrijd tegen Tsjechië van volgende week dinsdag alsnog een vervanger oproept voor Janmaat. Op dit moment zijn er weinig alternatieven voor handen, aangezien Van der Wiel één wedstrijd schorsing uitzit tegen Kazachstan en Verhaegh en Rick Karsdorp niet geheel fit zijn. (Foto: Pascal Kamperman, Twitter)

Praat Mee!