Van Persie: ‘Turkije zal een misstap maken’

Het Nederlands elftal trainde dinsdagochtend in Katwijk met het oog op de komende cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië. Oranje zou in principe alleen nog de play-ofs kunnen halen wanneer het zelf twee keer wint en wanneer Turkije tegen Tsjechië en IJsland minimaal één keer verliest of twee keer gelijkspeelt. Volgens aanvaller Robin van Persie gaat dat gebeuren, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

‘Vraag me niet waarom, maar zij gaan zeker punten verliezen. Ik merk bij Fenerbahçe dat de Turken nauwelijks meer twijfelen aan een goede afloop. Maar geloof me, ik denk dat ze nog een misstap maken. Dan is het aan ons om twee keer te winnen. Daar moet nu alles voor wijken. Hoe dat gebeurt, maakt niet zo veel meer uit’, klinkt een hoopvolle Van Persie.

De oud-speler van onder meer Feyenoord, Arsenal en Manchester United kan tegen Kazachstan zijn honderdste interland spelen voor het Nederlands elftal. ‘Ik had me wel iets anders van zo’n jubileum voorgesteld. Ik ben nu maar met één ding bezig en dat is winnen.’

Praat Mee!