Tsjechië op volle kracht voor duel met Turkije

Tsjechië heeft samen met IJsland het lot van het Nederlands elftal in handen. Beide landen zijn reeds in het bezit van een EK-ticket en treden komende week aan tegen Turkije, dat Oranje momenteel in de weg zit richting de play-offs. Als Tsjechië en IJsland hun sportieve plicht doen, dan zou het zomaar kunnen dat Nederland de Turken nog passeert in de poule. Tsjechië kent in elk geval weinig problemen in aanloop naar het treffen met Turkije. 

Bondscoach Pavel Vrba heeft op de officiële website van de UEFA laten weten dat hij over een fitte selectie beschikt. Zowel tegen Turkije als Nederland kan de Tsjechische oefenmeester zodoende zijn sterkste elftal opstellen. Of hij dat ook gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk. ‘Ik denk dat we deze wedstrijden op volle kracht in zullen gaan’, verwacht Vrba. ‘Niemand heeft klachten. Dat stemt me vrolijk.’

Alleen als het Nederlands elftal in de laatste twee wedstrijden minstens drie punten goedmaakt op Turkije, plaatst het keurkorps van Danny Blind zich alsnog voor de play-offs. Daarin wacht een tweeluik met een andere nummer drie uit de EK-kwalificatiereeks. Momenteel bedraagt het gat tussen Nederland en Turkije twee punten. Bij een gelijke stand in de groep wordt gekeken naar het onderlinge resultaat. Aangezien dat in het voordeel is van de Turken (1-1 en 3-0), hebben zij genoeg aan vier punten om zichzelf toegang te verschaffen tot het spelen van barragewedstrijden.

De EK-kwalificatiewedstrijd Tsjechië – Turkije begint zaterdagavond om 20.45 uur. Nederland speelt op dezelfde avond al om 18.00 uur tegen Kazachstan. Beide wedstrijden zullen live te volgen zijn op Onze11.nl.

Praat Mee!