Tete: ‘Ik bereid me nooit voor’

Nu Daryl Janmaat geblesseerd is en Gregory van der Wiel door een schorsing afwezig is, lijkt het erop dat Ajacied Kenny Tete aanstaande zaterdagavond in de basis zal starten in de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Op dit moment is hij de enige rechtsback in de selectie van Oranje, al zou Vurnon Anita ook op die positie uit de voeten kunnen komen. ‘De kans is groot dat ik ga spelen, maar ik heb er nog niet met de bondscoach over gesproken’, vertelt Tete tegenover de NOS.

De verdediger heeft zich niet verdiept in de aankomende tegenstander en is ook niet van plan dat überhaupt te gaan doen. ‘Ik weet eerlijk gezegd niks van ze, ook niet van mijn directe tegenstander. De wedstrijden van vorig jaar ga ik niet terugkijken, ik bereid me nooit voor. Ik ga er elke wedstrijd hetzelfde in. Gewoon goed verdedigen, dat pakt tot nu toe goed uit,’ klinkt Tete zelfverzekerd.

De negentienjarige Ajacied beseft wel dat het cruciale wedstrijden zijn tegen Kazachstan en Tsjechië. ‘Er staat veel druk op, we moeten een goed resultaat halen’, vertelt Tete, die voor de tweede keer bij de selectie van Oranje zit en daar profijt van heeft. ‘Het helpt zeker, de vorige keer was het best wel spannend. Nu kom ik anders binnen, ik ken de jongens al. Dat is lekker.’

Praat Mee!