Van Persie is optimistisch: ‘Feyenoord en PSV lopen ver voor’

Robin van Persie is erg positief gestemd wat betreft de jeugdspelers in Nederland. De topscorer van het Nederlands elftal vindt dat er meer dan voldoende talent rondloopt in de Eredivisie.

Ondanks het optimisme vindt Van Persie dat Nederland niet vergeleken mag worden met landen als Brazilië en Duitsland. ‘Ook toen het goed ging was dat niet eerlijk. Zij hebben veel meer mogelijkheden dan wij als klein land. Zij hebben gewoon meer keus. Wat wij doen is heel knap’, aldus de realistische Rotterdammer.

De spits van Fenerbahçe is in het interview met Metro erg te spreken over de jeugdopleidingen in Nederland. ‘Met de jeugdopleiding is dan ook niet zoveel mis. Afgelopen zomer organiseerde ik het RVP-jeugdtoernooi waaraan de beste teams van Duitsland, Engeland en Nederland meededen. Ploegen als Feyenoord en PSV lopen een stuk voor op de buitenlandse jeugd.’

‘We doen al heel veel dingen heel goed’, vervolgt Van Persie. ‘Het is niet zo slecht als mensen het vaak doen voorkomen. We zijn de afgelopen jaren gewoon verwend met een tweede en derde plek op een WK. Nu gaat het slechter, maar zoek een middenweg in de kritiek. Dat is beter voor iedereen’, sluit de vice-aanvoerder van Oranje af.

Praat Mee!